Room of Riddles

Room of Riddles

Liefhebbers van escapegames weten het al langer, maar jezelf op laten sluiten in een gethematiseerde kamer is echt heel leuk. Eind vorig jaar hebben we voor het eerst kennis gemaakt met dit relatief nieuw verschijnsel. Toen hebben we bij Room of Riddles in Antwerpen “de Harbor” gespeeld. In deze kamer hadden veel van de op te lossen puzzels te maken met scheepvaart of afgeleiden ervan. We waren met vijf personen en hadden vrij snel de flow te pakken. De kamer hadden we in iets meer dan een half uur opgelost. Dit was indertijd nog net geen record was. Tegenwoordig staat dit record op iets meer dan 22 minuten.
Toen we hoorden dat Room of Riddles een tweede kamer had geopend lieten we er geen gras over groeien en maakten gelijk een afspraak. Eenmaal aangekomen kregen we te horen dat deze kamer, met het thema “Mad Scientist”, een behoorlijk stuk pittiger was. Dit bagatelliseerden we natuurlijk en we zouden het record van 51 minuten wel eens even gaan breken. We werden nog een paar keer gewaarschuwd voor onze overmoed maar luisterden hier natuurlijk niet naar.

Paniek
Eenmaal in de kamer gingen we gelijk op zoek naar aanwijzingen en spullen die ergens verstopt zouden moeten liggen. We kwamen er al gelijk achter dat deze kamer een behoorlijk stuk moeilijker was en hadden met regelmaat een aanwijzing nodig om vooruit te komen. Terwijl de tijd steeds verder weg tikte koste het ons steeds meer moeite om de complexe codes en aanwijzingen te combineren tot de juiste oplossing. In de laatste minuten hadden we eindelijk de beslissende code gevonden maar door de tijdsdruk en de lichte paniek die ontstaan was haalden we het net niet. Licht teleurgesteld maar vol adrenaline verlieten we kamer. Hier kregen we te horen dat we de oplossing hadden maar niet goed gebruikt hadden. Dit maakte een beetje van de teleurstelling goed.

De nieuwe “Mad Scientist” kamer van Room of Riddles is een aanrader, maar wel een stuk pittiger dan de andere kamer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *