Sinksenfoor 2015

Sinksenfoor 2015

Dit jaar is de Sinksenfoor op Spoor Oost neergestreken. Na jarenlang jong en oud vermaakt te hebben op de Gedempte Zuiderdokken heeft de gemeente Antwerpen dit jaar besloten dat de grootste kermis van Antwerpen naar deze nieuwe locatie moest verhuizen. Dit alles onder luid protest van bewoners in de wijk Borgerhout en van de kermisexploitanten. De bewoners zijn niet blij met de extra drukte en verkeer in hun wijk die de Sinksenfoor met zich meebrengt.

Het meest frustrerende voor de bewoners is dat juist protesten van omwonenden en ondernemers rondom de Gedempte Zuiderdokken geleid hebben tot de verhuizing. Zij ergerden zich al jarenlang aan de overlast die de kermis met zich meebrengt. Een veel gehoorde klacht is dat de rijkere inwoners (die op het Zuid) de strijd gewonnen hebben ten opzichte van de minder rijke Antwerpenaren die in de wijk Borgerhout wonen.

Voor de bezoekers is het ook even wennen. Waar de kermis voorheen echt onderdeel van de stad Antwerpen was, daar is het nu een evenement waar het typische Antwerpse uit gehaald is. Het is nu niet meer dan een verzameling kermisattracties die op een verlaten terrein in een uithoek van Antwerpen weggestopt is. Parkeren rondom de kermis is een ramp. Als je je auto al kwijt kunt op de Singel dan behoeden hekken je om de kortste route naar de oostingang te bewandelen.

Gisteravond bezochten wij de Sinksenfoor. Wat opviel was de rust. Normaal is donderdagavond niet de drukste avond, maar zo rustig als gisteren kunnen wij de Sinksenfoor ons bij gelijke weersomstandigheden ons niet voorstellen. Het lijkt erop dat de toerist de kermis een beetje laat voor wat het is en dat het vooral de mensen zijn die echt van kermissen houden die nog de moeite nemen om naar Spoor Oost te komen. Wat mij betreft een misser van de stad Antwerpen. Ik wacht dan ook af wat de media na afloop van de kermis (de laatste dag is 12 juli 2015) te melden hebben over de resultaten.Er zijn 2 reacties op dit bericht
  1. Gerard Verlaeth om 13:39 uur

    Ik begrijp niet dat ze de Sinksenfoor verhuisd hebben. Deze hoort thuis in DE STAD en niet ergens tussen de spoorlijnen. Ik snap het helemaal dat het zo rustig was toen u geweest bent. De gemeente moet eens wakker worden en luisteren naar het volk in plaats van die verwende lui op het Zuid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *