450 jaar stadhuis Antwerpen

450 jaar stadhuis Antwerpen

Afgelopen vrijdag vierde het Antwerpse stadhuis haar 450e verjaardag. Vanwege het 450-jarig bestaan kun je het stadhuis dit jaar bezoeken. De eerste paar honderd bezoekers konden vrijdag 27 februari een kijkje nemen tijdens het feest dat vanwege de verjaardag van het stadhuis gegeven werd.

Geïnteresseerden kunnen de komende maanden een kijkje nemen in het stadhuis van Antwerpen. Daarvoor zijn drie mogelijkheden. Je kunt een deel van het interieur bekijken. Dat is gratis en daarvoor is er geen reservering nodig. Je krijgt dan geen toegang tot de verschillende kamers van het stadhuis of tot het balkon. Ook heb je dan geen toegang tot de expositie over de geschiedenis en de toekomst van het stadhuis.

Stadhuis expo

Op de begane grond van het stadhuis is een expositie ingericht over de geschiedenis van het stadhuis en de staat waarin het stadhuis nu verkeert. Hierdoor kun je als bezoeker ook zien waarom er in 2017 een grootschalig renovatieproject voor het stadhuis van start moet gaan. Om de expositie ‘450 jaar stadhuis’ te bezoeken heb je een reservering nodig. Reserveren kan via de website van de gemeente Antwerpen.

stadhuis-450jaar3

Rondleiding

Het meeste van het stadhuis krijg je te zien als je de twee uur durende rondleiding doet. Deze unieke blik binnen het prachtige renaissancegebouw duurt twee uur en wordt alleen op zondag gegeven voor individuele bezoekers. Voor groepen zijn er ook andere dagen beschikbaar. De Nederlandstalige rondleiding wordt op zondagmiddagen om 15 uur gehouden. Indien je vooraf reserveert kost deelname 7 euro. Mocht je aan de kassa een kaartje kopen (mits die beschikbaar is), dan betaal je 9 euro (of 7 euro met Antwerp City Card).

Meer informatie en tickets boeken

Via www.antwerpen.be/450jaarstadhuis vind je meer informatie en kun je alvast je tickets boeken voor de expo of de rondleiding. Je kunt ook je tickets kopen aan de balies van de toeristische dienst (Grite Markt 13 en in het Centraal Station).

stadhuis-450jaar2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *