De Groenplaats wordt vernieuwd

De Groenplaats wordt vernieuwd

De Groenplaats wordt vernieuwd. Dit centraal in het centrum gelegen plein zal in de periode 2017-2018 een nieuw uiterlijk krijgen. Wie kijkt hoe de Groenplaats er nu bijligt die zal begrijpen dat de stad Antwerpen het tijd vindt voor vernieuwing. Het plein is grijs (terwijl het Groenplaats heet), staat vol obstakels en is totaal fantasieloos. Zeker als je ziet hoe andere steden van hun centraal gelegen pleinen prachtige plekken gemaakt hebben dan begrijp je waarom het nu tijd geworden is om de Groenplaats aan te passen.

Wat gaat er veranderen?

Wat er exact gaat veranderen is nog niet bekend. Wel is erin 2014 al geïnventariseerd wat de wensen zijn van bezoekers en bewoners. Zo worden de functies “zitten, zonnen, lezen”, “horeca, terras” en “grote evenementen” als belangrijke elementen voor de Groenplaats gezien. Ook duidelijk is dat men graag iets van water terugziet op de Groenplaats Dit het liefst in de vorm van een fontein of verticale waterspuiters. Veel mensen zouden graag (meer) groen op de Groenplaats zien. De voorkeur is voor groepjes bomen en voor lager beplanting.

Traject

Dit voorjaar zullen vijf reeds geselecteerde bureaus een schets indienen van hoe hun de Groenplaats in zouden vullen. Ook Antwerpenaars en bezoekers kunnen kennis maken met de vijf gepresenteerde plannen. De uiteindelijke winnaar zal zijn plan verder uitwerken, waarna er volgend jaar een definitief plan klaar moet liggen. In 2017 zal de schop in de Groenplaats gaan en naar schatting zo’n anderhalf jaar later moeten alle werkzaamheden afgerond zijn.

vernieuwing-groenplaats2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *