De nieuwe brouwerijtour van stadsbrouwerij de Koninck

De nieuwe brouwerijtour van stadsbrouwerij de Koninck

Brouwerij de Koninck is vernieuwd en iedereen mag het weten. Wie met regelmaat in Antwerpen komt zal gezien hebben dat de afgelopen maanden de brouwerij van de Koninck in de steigers heeft gestaan. Er werd hard gewerkt aan een nieuwe brouwerijtour. De oude tour was niet meer van deze tijd en verandering was nodig.
De nieuwe interactieve tour neemt je mee langs de verschillende fases die nodig zijn om bier te kunnen brouwen, maar je komt ook behoorlijk wat te weten over de brouwerij en zijn bijzondere geschiedenis. Je krijgt er zelfs een kleine geschiedenisles over de stad Antwerpen.

dekonick-2

Niet alleen het bezoekerscentrum is de laatste maanden opgeknapt en vernieuwd maar de hele brouwerij is in een nieuw jasje gestoken. Hiervan krijg je als bezoeker niet heel veel mee, maar door sommige kijkgaten kun je er af en toe een glimp van opvangen. Wat wel duidelijk aanwezig is de kaasmakerij van Tricht. Deze zijn al enige jaren gevestigd in het pand van de brouwerij, maar ze hebben tegenwoordig een prominente plaats gekregen. Door verschillende ramen tijdens de rondleiding kun je de kazen zien liggen en weet je in ieder geval waar de nogal penetrante geur vandaan komt.

dekonick-5

Tijdens de rondleiding door de brouwerij kom je op bijzondere manieren steeds meer te weten over de brouwerij, het Bolleke waar de Koninck in geserveerd wordt, de distributie van het bier en de geschiedenis van de brouwerij. Eén van de leukste onderdelen is het café waar “schilderijen” hangen van de vroegere eigenaren van de brouwerijen. Deze kibbelen er gezellig op los en sluiten het gesprek af met een gezamenlijke toost.

dekonick-4

Al met al duurt de rondleiding door de brouwerij al gauw iets meer dan een uur. En aangezien al dat gepraat over bier de mens dorstig maakt is er aan het einde van de tour een café te vinden waar je de verschillende bieren die bij de Koninck gebrouwen kunt proeven. De bekendste is natuurlijk De Koninck APA Antwerps Pale Ale. Andere bieren die er gebrouwen worden zijn de Triple d’Anvers en de Wild Jo. Omdat de brouwerij een grondige opknapbeurt heeft gehad hebben de logo’s van de verschillende bieren dat ook. Op de etiketten zijn nu enkele van de bekendste Antwerpse bezienswaardigheden te vinden.

dekonick-6

Met eigen ogen de vernieuwde stadsbrouwerij de Koninck gaan bekijken, dat kan vanaf 1 september 2015.

Stadsbrouwerij de Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 AntwerpenEr zijn 2 reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *