Wandelen door de Deurganckdoksluis

Wandelen door de Deurganckdoksluis

Vandaag en gisteren was er een uniek evenement in Antwerpen: je kon door de Deurganckdoksluis wandelen. Onder de naam ‘Voeten in de sluis-event’ hebben tienduizenden belangstellenden hun laarzen en schoenen aangetrokken om door deze nieuwe sluis te wandelen. De sluis is nog in aanbouw, waardoor men dit weekend heeft kunnen organiseren. Gisteren trok de open dag 14.000 bezoekers. Vandaag heeft het schitterende weer ervoor gezorgd dat het waarschijnlijk nog drukker is geweest.

deurganckdoksluis4

Prachtige ervaring

De drukte kwam al vroeg op gang. Wie voor tien uur er was die kon nog op het PSA-terrein parkeren. Wie later kwam die moest al verderop parkeren en per shuttle-bus naar de Deurganckdoksluis reizen. Bij de entree krijgt iedere bezoeker een fluoriserend veiligeheidshesje en naar keuze een sjaal of muts van de Antwerpse haven. Je kon ook een routeplannetje meenemen als je dat wilde. Daarna begon de wandeltocht richting en door de Deurganckdoksluis. Een prachtige ervaring om door de enorme sluis te lopen die een lengte krijgt van 500 meter, een breedte van 68 meter en een diepte van maar liefst 17,8 meter. Op de kolkmuur zie je hoe een enorme graffiti gestalte krijgt. Terwijl het publiek in colonne door de sluis liep werd er door twee kunstenaars doorgewerkt aan dit indrukwekkende kunstwerk.

deurganckdoksluis3

In 2016 open

Het zal nog even duren tot de Deurganckdoksluis  helemala klaar is. Pas in 2016 zullen de eerste schepen door de sluis gaan varen. Het heeft dan in totaal vijf jaar geduurd totdat de Deurganckdoksluis helemaal gereed is. De Deurganckdoksluis wordt naast de Kallosluis de tweede sluis die ervoor zorgt dat schepen de dokken op de linkeroever kunnen bereiken.

deurganckdoksluis2



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *