Burie

Burie

Chocolatier Burie is een begrip in Antwerpen. Wie door de Korte Gasthuisstraat loopt die moet de etalage van Burie wel opvallen. Iedere maand wordt de etalage prachtig gedecoreerd. Er staat altijd een grote chocoladecreatie centraal. Dit kunnen feestdagen zoals Pasen en Kerst zijn, maar ook actuele onderwerpen of een gebouw of element uit Antwerpen. Voor veel vaste bezoekers aan Antwerpen is een bezoek aan Antwerpen dan ook niet compleet zonder een kijkje in de etalage van Burie en meestal ook het aanschaffen van chocolade of pralines.

Lieven Burie zet sinds het jaar 2000 de traditie van het chocolade maken voort. Hij nam hierbij het stokje over van zijn vader Hans die in 1964 zijn droom waarmaakte en onder de naam Hans Burie zijn eigen chocoladewinkel begon. In de loop der jaren heeft Burie een grote naam opgebouwd door de prachtige creaties en de hoge kwaliteit van de huisgemaakte chocolade.

burie-handjes

Antwerpse handjes

Behalve heerlijke chocoladetabletten en dito pralines, kun je bij Burie ook een aantal typische Antwerpse producten kopen. Eén van die producten is het Antwerpse handje. Oorspronkelijk waren Antwerpse handjes alleen maar verkrijgbaar als koekje, maar in 1971 kwam er ook een variant van chocolade. Burie is één van de bedrijven die dit typische streekproduct mag maken. De Antwerpse handjes vinden bij Burie dan ook gretig aftrek. Je kunt de Antwerpse handjes indien gewenst in prachtige geschenkdozen kopen.

Diamant

Nog een product dat direct met Antwerpen te maken heeft zijn de chocoladediamanten van Burie. Deze gevulde diamanten van pure, witte of melkchocolade hebben alles te maken met het imago van Antwerpen als diamantstad. De diamanten van chocolade zijn een bedenksel van Hans Burie.

burie-diamantjes

Praktische informatie

Burie is gevestigd aan de Korte Gasthuisstraat 3 in Antwerpen. De winkel is maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 18 uur.

burie-winkelGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *