Mercado

Mercado

Liefhebbers van lekker eten en drinken hebben sinds oktober 2016 een nieuwe hotspot in Antwerpen. Onder de naam Mercado kun je hier genieten van verschillende wereldkeukens en een aantal lokale specialiteiten. In het pand waar jarenlang een postkantoor gevestigd is geweest kun je nu heerlijk smullen. Het gebouw leent zich prima voor dit doel. Wie binnenloopt ziet meteen dat het allemaal ‘klopt’ hierbinnen. Centraal in de hal staan de tafels waar je je lekkernijen kunt nuttigen. Ook is hier plek voor een tweetal bars, waaronder één cocktailbar. Langs de twee zijkanten is er plek voor maar liefst 13 kramen. Bij de meeste kun je alleen maar eten of drinken halen, bij Kokkot kun je ook aan de eetbar zitten.

De maaltijden, dranken en hapjes in Mercado zijn van een hoger niveau dan wat je op een gemiddelde food market aantreft. Hier worden de burgers van black angus of wagyu bief gemaakt, hier eet je de beste oesters van België en dankzij Sepideh Sedaghatnia die in 2014 sommelier van het jaar was kun je heerlijke bijpassende wijnen drinken. In Mercado worden geregeld events gehouden zoals muziekoptredens, modeshows en andere evenementen. Wie van buitenlands eten houdt die kan genieten van tajine gerechten, dimsum, Mexicaans streetfood, Aziatische specialiteiten uit Maleisië en heerlijke broodjes falafel. Natuurlijk mag ook de Italiaanse keuken niet ontbreken. Goedkoop zijn de gerechten in Mercado niet, maar aan mooie producten hangt nou eenmaal een wat hoger prijskaartje.

mercado2

Mercado is prachtige plek waar de stad Antwerpen trots op mag zijn. Het is weer een mooie stap vooruit. Na het opknappen van het Eilandje merk je dat de binnenstad steeds meer nieuwe allure begint te krijgen. Mercado is meteen een belangrijke pijler in het nieuwe fundament dat Antwerpen aan het aanleggen is.

Je vindt Mercado aan de Groenplaats 43 in het oude postgebouw. Mercado is van woensdag tot en met maandag geopend van 11 tot 22 uur. Op dinsdag is de food market gesloten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *