Burgers & Booze

Burgers & Booze

De naam Burgers & Booze beschrijft in een paar woorden wat er in dit restaurant te krijgen is: hamburgers en drank. Het etablissement op ’t Zuid heeft van hamburgers haar specialiteit gemaakt en eerlijk is eerlijk: dat doen ze goed! Op de menukaart staan verschillende soorten hamburgers, waardoor er voor iedereen wel wat op de kaart staat. Je kunt ook kiezen voor kipfilet, lamsgehakt of een vegetarische burger. Wij hebben er vandaag de klassieke hamburger op, die als ‘Original Sin’ op de kaart staat voor 9,50. Voor drie euro krijg je er een bakje met heerlijke verse frieten bij, die volgens goed gebruik geserveerd worden met verse mayonaise.

Naar onze mening zet Burgers & Booze een uitstekende hamburger op tafel. Het vlees heeft een mooie structuur, is verfijnd van smaak en is zoals het hoort medium gebakken. Op verzoek kun je je hamburger ook door laten bakken. De toppings ogen en smaken vers.

burgers-and-booze2

Zwarte hamburger

Burgers & Booze opende in 2014 haar deuren aan de Leopold de Waelstraat 7. Ze wisten al snel lokaal en internationaal de media te halen met een zwarte hamburger. Deze sensationele hamburger was zwart, werd geserveerd op een zwart broodje en werd belegd met zwarte kaas. De truc die toegepast werd is het gebruik van inkt van een inktvis. De eerste weken nadat de Black Burger via kranten, tijdschriften, social media en blogs verspreid werd was er een enorme toeloop op deze fenomenale hamburger.

zwarte hamburger

Na verloop van tijd was het nieuwtje er van af en nam de vraag naar de zwarte hamburger ook af. Het einde van de hype betekende uiteindelijk ook het einde van de zwarte hamburger op de menukaart van Burgers & Booze. Men fluisterde mij vandaag in dat er hard gewerkt wordt aan een nieuwe ‘special’. In welke richting ik moet denken wilde men me niet vertellen.

Booze

In een zaak die Burgers & Booze heet, moet natuurlijk ook ‘booze’ gedronken worden. Omdat er gin in zit heb ik een ‘Kiri’s Love Potion’ gedronken. De cocktail ziet er zoeter uit dan hij is. De prachtige roodroze kleur wordt veroorzaakt door de framboos die er in zit. De smaak is gelukkig prima voor elkaar.: niet te zoet en goed in balans. Met de booze zit het dus ook wel goed bij Burgers & Booze.

burgers-and-booze3

Glutenvrij

Wie een glutenvrij dieet heeft die kan hier ook een glutenvrij broodje hamburger bestellen. De kwalitatief hoogwaardige hamburgers bestaan sowieso al uit 100% vlees zonder enige toevoegingen. Het enige wat nog resteert is om tijdens de bestelling aan te geven dat de burger op een glutenvrij broodje geserveerd dient te worden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *