De Kaai, Hangar 26

De Kaai, Hangar 26

Restaurant, bar De Kaai is gelegen op het eilandje. De wijk die sinds de komst van het MAS steeds meer in opbloei komt. Langzamerhand knapt de gehele wijk steeds verder op en stromen ook meer toeristen deze kant uit. Restaurant de Kaai is echter al jaren lang een geheim begrip bij hip Antwerpen. Het restaurant is gelegen op de eerste verdieping van hangar 26. Een prachtig opgeknapte oude loods waar ook de regionale tv zender van Antwerpen in is gevestigd. Het terras kijkt uit over de schelde en de linkeroever. Een prima plek om bij zonnig weer te vertoeven. Omdat het helaas regent tijdens ons bezoek zitten we binnen. We gaan beide voor een lunchsalade die er bijzonder goed uitzien.
hangar
De producten zijn super vers, van prima kwaliteit en met veel zorg bereid. Verse uitgebakken stukjes spek liggen bovenop het lekkere geitenkaasje. De salade is mooi opgebouwd. Ook de salade van mijn tafelgenoot wordt geserveerd met een stukje versgebakken tonijn die precies goed is. We drinken er een glaasje witte huiswijn bij. De Kaai heeft geen bijzondere kaart, deze doet nog het meest denken aan die van een gewoon eetcafé. Ik bedoel een geitenkaassalade of salade niçoise is nu niet echt culinair avontuurlijk. De uitvoering is echter wel van uitmuntende kwaliteit. En dat is op veel plaatsen wel anders. Dit geldt ook voor de bediening. We worden erg vriendelijk en met veel zorg geholpen en rollen met behoorlijk volle buiken na de lunch naar buiten. Naast lunchen kun je bij de Kaai ook terecht voor diner en na dat de borden van tafel zijn wordt hier ook flink gedanst. De volume knop gaat wat verder open en de flessen champagne komen op tafel.

Praktische informatie
De Kaai, Hangar 26 is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 en in het weekend gaan ze een uurtje later open.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *