Bier Central

Bier Central

Bier Central is een populair biercafé in het centrum van Antwerpen, op een steenworp afstand van het Centraal Station. Bier Central is vooral geliefd bij toeristen die uit de bijna honderd pagina’s dikke bierencyclopedie hun biertjes kunnen kiezen. In het boekwerk staan meer dan driehonderd bieren op fles en zo’n twintigtal bieren die van de tap komen.

Bier Central is een vrij diepe zaak met verschillende soorten zitjes. Leuk zijn de twee houten zitjes die in enorme biervaten gemaakt zijn. Het publiek en de muziek varieert gedurende de dag en de weekdagen. Je treft hier gezinnen met kinderen, jongeren, ouderen en groepen. De grote overeenkomst tussen de bezoekers is dat een groot deel niet uit Antwerpen zelf afkomstig is.

bier-central

Muziek & bediening

Over de kwaliteit van de bediening en de muziek hoor je uiteenlopende reacties. Wie gaat kijken op internet die zal lezen dat er weleens wat steekjes vallen bij het personeel. Ook de muziek is niet altijd even best. Zo zijn wij een keer op een zaterdagavond binnengestapt en zijn na één biertje weggegaan vanwege de rockmuziek die al snel zwaar begon te irriteren.

Bierassortiment

Met meer dan driehonderd bieren denk je dat je bijna ieder Belgisch biertje wel kunt bestellen. Wie dat denkt die onderschat de hoeveelheid Belgische bieren. België telt meer dan duizend reguliere bieren, de seizoensbieren en tijdelijke specials uitgezonderd. In Bier Central zul je dus ook wel eens ‘nee’ te horen krijgen op de vraag of ze een bepaald bier in huis hebben. De kans dat je echter geen bier vindt die aansluit bij jouw smaak is door het enorme gevarieerde assortiment vrij klein. Wie tijdens het bierdrinken een keer een sanitaire stop maakt, die zal op de weg naar de toiletten een blik krijgen in de kelders van Bier Central. Hier zie je de enorme biervoorraad van het biercafé.

bier-central-kelder

Praktische informatie

Je vindt Bier Central aan De Keyserlei 25 in Antwerpen. Het biercafé is dagelijks geopend vanaf 10 uur ’s morgens tot in de late uurtjes.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *