Balls & Glory

Balls & Glory

Een ballentent in de meest positieve vorm van het woord vind je op ’t Eilandje. Balls & Glory serveert daar de beste ballen van Antwerpen. Gehaktballen wel te verstaan. Balls & Glory heeft het maken van gehaktballen tot kunst verheven. Als je binnenloopt bij Balls & Glory dan kun je iedere dag van twee verse specialiteiten genieten. Op het moment dat wij er een kijkje gingen nemen stond er gehaktbal met zongedroogde tomaat en gehaktbal met champignons en truffel op de kaart. Wij kozen voor de bal met zongedroogde tomaat.

Gevulde bal met stoemp of salade

Het betreft bij Balls & Glory altijd een bal die gevuld is met een smeuïge vulling. De gehaktbal (Glory Ball) wordt geserveerd op een portie stoemp of met een salade. Wat is stoemp? Stoemp is een stampot van aardappelen en groentes. Bij Balls & Glory is de inhoud van de stoemp afhankelijk van welke seizoensgroenten er zijn. Datzelfde geldt overigens voor de salade. De salade heeft geen vaste samenstelling, maar kan van dag tot dag variëren.

balls-and-glory2

De zaak

Balls & Glory zit in het Felixpakhuis in de populaire wijk het Eilandje. Als het weer een beetje meezit kun je ’s zomers op het terras zitten met een prachtig uitzicht op het water (Willemsdok) en het MAS. Als het weer niet meezit dan kun je binnen aanschuiven aan lange tafels of aan privétafels. Op de tafels staan bestek, servetjes en gratis tafelwater klaar. De zaak is sfeervol ingericht met als uniek element de wand die helemaal bekleed is met oude pallets. Hiermee wordt er verwezen naar de tijd dat het gebouw waarin Balls & Glory zich bevindt nog dienstdeed als pakhuis.

Wie wil die kan één van de boeken uit het rek nemen om wat te lezen tijdens de maaltijd. Aanraders zijn de boeken die over gehaktballen gaan. Een deel van Balls & Glory is ingericht als delicatessenwinkel. Als je hier komt shoppen om thuis culinair te genieten, dan moet je zeker ook Glory Balls meenemen. Ze zijn er in verschillende smaken te koop. Je kunt ook een warme maaltijd (salade of stoemp met Glory Ball) kopen om elders op te eten.

balls-and-glory7

Praktische informatie

Balls & Glory is gevestigd in het Felixpakhuis De Markt aan de Godefriduskaai 30 in Antwerpen. Balls & Glory is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 21:00 uur. Op maandag is Balls & Glory gesloten.Er is 1 reactie op dit bericht
  1. w om 15:49 uur

    Voor de eerste keer naar Balls & Glory geweest met een bon van 50 €. We kwamen er binnen om 2h s’middags en men zij dat de keuken gesloten was. toen hebben we een half uur gewacht tot zij terug open was en bestelde de bal gehakt van lamsvlees met asperges en puré. wat kregen we ( een taaie ondoordringbare holle bol smaakloos oneetbaar en zeker verschillende malen opgewarmd, Ik heb hem niet opgegeten ) Een schande voor dat mooie theater er naast. Ik zal daar misschien nog wel een bolleke koning gaan drinken maar nooit meer gehaktballen gaan eten. wees gewaarschuwd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *