Koopzondagen

Koopzondagen

Wil je gaan winkelen in Antwerpen op zondag? Houd er dan rekening mee dat de meeste winkels niet open zijn op zondag. Wel gelden er sinds september 2014 versoepelde regels met betrekking tot koopzondagen voor de binnenstad van Antwerpen. Omdat dit officieel aangeduid is als toeristisch gebied, mogen de winkels in het centrum van Antwerpen iedere zondag geopend zijn. Dat doen de meesten echter niet. Ze hebben gezamenlijk afgesproken dat de eerste zondag van de maand aangehouden wordt als koopzondag.

Indien de eerste zondag van de maand op een feest- of herdenkingsdag valt, wordt de koopzondag in de regel niet verschoven naar de tweede zondag van de maand. Dat betekent niet dat er niet afgeweken kan of zal worden van deze afspraak.

De maand december is een maand waarin er extra koopzondagen in Antwerpen gehouden worden. Dit vanwege de kerstinkopen die extra omzet in de laatjes van de winkels moeten brengen. Meestal worden de twee zondagen voor Kerstmis als koopzondag aangeduid.

Voor winkels buiten het centrum gelden de strengere regels met betrekking tot koopzondagen zoals ze op de meeste plekken in België gelden. Dat betekent maximaal 6 koopzondagen per jaar. Deze regels gelden onder andere voor Wijnegem Shopping Center.

Meer informatie over de koopzondagen in Antwerpen:
overzicht koopzondagen van Antwerpen
koopzondagen Antwerpen informatieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *