Genieten op hoog niveau bij ‘T Zilte

Genieten op hoog niveau bij ‘T Zilte

Een twee sterren waardering bij Michelin betekend: een uitzonderlijke keuken, is een omweg waard. Wat ons betreft hoeven we voor ‘T Zilte geen omweg te maken. We maken het graag onze eindbestemming. ’T Zilte zit op een bijzonder mooie locatie op de bovenste verdiepingen van het MAS. Het uitzicht wat hier dient als decor voor je diner of lunch is alleen al twee sterren waard. Al enkele jaren lopen we regelmatig voorbij de dichte deur van het restaurant en zijn benieuwd wat er achter schuil gaat. Vandaag gaan we het proeven.

2016-06-13 12.50.15

Ondanks dat het museum vandaag dicht is, kun je gewoon het MAS inlopen. Hier is een speciale lift voor de gasten van ’T Zilte die je naar de juiste etage brengt. Boven aangekomen worden we vriendelijk verwelkomd door de gastheer en naar onze tafel begeleid. We hebben gereserveerd voor de lunch op maandagmiddag. Geen overbodige luxe merken we, alle tafeltjes zijn gewoon bezet. ’T Zilte heeft een rustige moderne inrichting. De tafels zijn ieder voor een van de ramen gepositioneerd zodat je vanaf je tafeltje kunt genieten van het mooie uitzicht op de haven van Antwerpen.

2016-06-13 13.03.32

We starten met een glaasje champagne en worden direct verrast door maar liefst 5 amuses. We moeten ons inhouden niet ieder hapje te fotograferen. Wat ziet alles er prachtig uit en wat is het lekker. Het menu wordt per dag afgestemd wat te zien is aan de speciale menukaart voor vandaag. We nemen het 3-gangen lunchmenu. Vooraf krijgen we een prachtig gerecht met witte en groene asperges en als hoofd een prachtig stukje rund. Hoe simpel ik het nu hier wegschrijf hoe gecompliceerd en verfijnd de smaken zijn. Bij beide gerechten geldt dat ze prachtig zijn opgemaakt. Vooral het eerste gerecht met de asperges lijkt op een klein schilderij. Het ziet er niet alleen prachtig uit, ook de smaak is heerlijk. De verschillende structuren en smaken zijn mooi in balans. Het is nergens spannend of experimenteel, maar dat hoeft ook niet. Dit is gewoon zo goed, dat iedere gekke franje er aan af zou doen. Ook het hoofdgerecht is een feestje. Prachtig gegaard vlees wat bijna smelt op de tong. Zelfs het brood ziet er prachtig uit. Het toetje lijkt nog het meest op een expressionistisch schilderij. Alsof de kunstenaar zelf met zijn kwast verschillende verfjes op elkaar heeft gestapeld. Ook hier is het de combinatie van verschillende smaken en structuren die het tot een waar smaakfestijn maken. Leuk en lekker is ook de cocktail bij het toetje in plaats van een standaard dessert wijn. De cocktail met gin, rozenwater en rozenbottel siroop past perfect bij de smaken van het ijs. Een mooie combi.

2016-06-13 17.03.36

We besluiten het menu met een kopje koffie met zoetigheid en rollen bijna van tafel. We kunnen niet meer. Ondanks de volle buik nemen we toch nog een laatste hapje van de mini baba-au-rum en het sinaasappel, chocolade toetje. Het is zo lekker dat het zonde is om te laten staan. Onze lunch was fenomenaal en op alle vlakken op hoog niveau een feestje. ’T Zilte is zeker een aanrader.

‘T Zilte is geopend van maandag tot en met vrijdag voor lunch en diner. Ingang via het MAS.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *