Liefdesmuur

Liefdesmuur

Antwerpen kent haar eigen liefdesmuur, waar verliefde stelletjes een hangslot aan kunnen hangen ter teken van eeuwige liefde. Wie steden zoals Parijs of Keulen bezocht heeft, die zal heus wel bekend zijn met het fenomeen van hangslotjes aan een brug als teken van eeuwige liefde. Deze trend die je al jarenlang in steden over de hele wereld ziet heeft Bart De Beule en zijn vrouw Caroline ertoe laten verleiden om bij hun restaurant een eigen liefdesmuur te laten maken, waar geliefden hun ‘love locks’ aan kunnen hangen.

Het romantische gevoel van het horeca-echtpaar gaat zelfs zo ver dat ze hun restaurant naar de liefdesslotjes hebben vernoemd: La Maison Clic’Eau. Dit is de plek waar je de liefdesmuur kunt vinden: aan de noordzijde van het terras van La Maison Clic’Eau, aan de Tavernierkaai. De metalen muur met daarin de vorm van een hart en erachter de letter ‘A’ van Antwerpen staat tussen het MAS en de Schelde in.

Het ophangen van een liefdesslot is gratis en is niet alleen voorbehouden aan gasten van La Maison Clic’Eau. Breng wel je eigen hangslot mee, want wij hebben hier (nog) geen verkopers van slotjes gezien.

UPDATE: De liefdesmuur verhuist

Inmiddels is La Maison Clic’Eau gesloten. In juni 2016 is de inboedel in delen geveild, waaronder het slotjesmonument. Het winnende bod is uitgebracht door Bart De Beule! In samenspraak met de gemeente is besloten dat de liefdesmuur eerst tijdelijk naar het Felixpakhuis verhuist, waarna het uiteindelijk een definitieve plek moet krijgen op het Steenplein.

liefdesmuur2

Liefdesmuur


Er is 1 reactie op dit bericht
  1. Jac DeMeier om 09:44 uur

    Wat een leuk initiatief is dat zeg! Ik ga er vandaag (op Valentijnsdag) met mijn lief baartoe om onze liefde symbolisch te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *