Het Barrio Cantina Food Truck Festival is begonnen

Het Barrio Cantina Food Truck Festival is begonnen

Liefhebbers van lekker eten, gezelligheid en festivals opgelet: het Barrio Cantina Food Truck Festival is gisteren in Antwerpen begonnen. Na een zeer geslaagd festival vorig jaar zijn de foodtrucks weer neergestreken in Antwerpen. Het food truck festival wordt gehouden op het Steenplein. Dit is het plein nabij het Steen, het oudste nog bestaande gebouw van Antwerpen. Hier staan bijna vijftig foodtrucks en andere rijdende objecten opgesteld, die maar één doel hebben: het verwennen van de bezoekers door middel van overheerlijk streetfood.

barrio-cantina-foodtruckfestival4 - 1

Zoals gezegd was gisteren de aftrap van het Barrio Cantina Food Truck Festival. Deze onverwacht nog zeer zonnige opening begon rustig, maar naarmate de avond vorderde werd het al gezellig druk. Het is waarschijnlijk stilte voor de storm, want zeker als het weer een beetje mee wil werken dan kan het dit Pinksterweekeinde erg druk worden op het Steenplein.

Veel Nederlandse food trucks

Op het Barrio Cantina Food Truck Festival staan opvallend veel Nederlandse food trucks. Zo hebben wij genoten van ‘de beste ribs uut Twente’, is de Saté-man ongetwijfeld een Nederlander en staat de Frietfiets op dit smakelijke festijn. Deze laatste deelnemer is een opvallende, want Frietfiets / Fietswinkel is dit jaar door de landelijke Nederlandse krant AD uitgeroepen tot de beste frietbakker van Nederland. Apart dat juist in frietland België, waar ze deze heerlijke goudgele aardappelstaafjes tot cultureel erfgoed willen laten benoemen, Nederlanders staan om frieten te bakken.

barrio-cantina-foodtruckfestival3 - 1

We hebben de biologische frieten van Frietfiets natuurlijk geproefd en kunnen niet anders zeggen dan dat het heerlijke frieten zijn. Ook de erbij geserveerde huisgemaakte biologische mayonaise is zeer aangenaam. De frieten worden ter plaatse gesneden, voorgebakken en afgebakken. Of ze lekkerder zijn dan echte Vlaamse frieten dat laten we graag aan de bezoeker over. Wij hebben er in ieder geval van genoten!

Een ontdekkingsreis

Het Barrio Cantina Food Truck Festival is een ontdekkingsreis langs verschillende keukens, waarbij er soms sprake is van aangename kruisbesmettingen van smaken. Deze editie vinden we wel dat er opvallend veel Mexicaans te krijgen is. Twee taco-verkopers en één quasadilla-truck is net iets teveel van het goede. Een opvallende foodtruck is “de Keuken van het Ongewenst Dier”. De website van Barrio Cantina omschrijft deze deelnemer als volgt: “Door verkoop van smaakvolle producten van ongewenste diersoorten/plaagdieren wordt een statement gemaakt van de absurditeit in ons denken over maatschappelijk niet aanvaardbare dieren.”. Leuk om te zien hoe My Little Pony een rol speelt bij deze kraam.

foodtruckfestival-antwerpen2 - 4

Fantastische locatie & heerlijke drankjes

Het Barrio Cantina Food Truck Festival staat op het Steenplein. Hiermee hebben ze één van de mooiste locaties in Antwerpen uitgekozen. Het Steenplein is centraal gelegen, goed bereikbaar en bied een fraai decor dankzij het Steen en de Schelde. Wie overigens denkt dat je alleen maar kunt eten op het food truck festival die heeft het mis. Er zijn verschillende deelnemers die zich richten op de verkoop van drank. Zo staat er een Licor 43 bus, kun je heerlijke koffie drinken bij Ekafe en kun je mojito uit een verse cocosnoot drinken dankzij Coco-nuts! Er is ook een hoofdbar waar je werkelijk van alles kunt halen zoals (Belgische) bieren, frisdrank, water, wijn, sterke drank en cocktails.

barrio-cantina-foodtruckfestival6 - 1

Praktische informatie

Wie het Barrio Cantina Food Truck Festival wil bezoeken die kan dat nog doen tot en met Pinkstermaandag. Dit zijn de openingstijden per dag:

Vrijdag 22 mei van 17:00 tot 0:00 uur
Zaterdag 23 mei van 12:00 tot 0:00 uur
Zondag 24 mei van 12:00 tot 0:00 uur
Maandag 25 mei van 12:00 tot 22:00 uur

De entree is gratis. Voor food & booze betaal je natuurlijk wel. Je moet daarvoor bonnen aanschaffen die als enige betaalmiddel op het festival gelden. Voor een bezoek aan het toilet heb je wel geld nodig. Dit kost je 50 cent per keer.

barrio-cantina-foodtruckfestival5 - 1Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *