De reuzen van Antwerpen

De reuzen van Antwerpen

Eens in de paar jaar brengen de reuzen van theatergezelschap ‘Royal de Luxe’ een bezoek aan Antwerpen. In het jaar 1998 werd Antwerpen bezocht door de Reus, acht jaar later was het de beurt aan de Olifant. In 2010 bezochten de Duiker en de Kleine Reuzin de Scheldestad. Dit jaar zijn de reuzen teruggekeerd in Antwerpen in de gedaante van Oma Reus en Kleine Reus. In het kader van ‘de Zomer van Antwerpen’ bezoeken deze twee reuzen Antwerpen op 19, 20 en 21 juni.

Gisteren werden de twee reuzen onder grote belangstelling onthaald in de stad. Oma Reus sliep al enkele dagen op het Theaterplein, waar ze gisteren rond 11 uur ontwaakte. Kleine Reus sliep op het Koningin Astridplein, waar hij rond tienen in de ochtend ontwaakte.

Vandaag bezoeken de twee reuzen onder andere het Zuid, het Bonapartedok (Eilandje / MAS) en in de avond het Sint-Jansplein. De route voor morgen, de laatste dag, is nog niet bekend. Die zal in de loop van de avond bekend gemaakt worden. De reuzen zijn zo mooi gemaakt dat het net levende zielen zijn. De enorme poppen worden door de mensen van Royal de Luxe tot leven gebracht.

Het evenement is gratis te bezoeken. Houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn waar de reuzen verschijnen. Parkeren kan rondom deze locaties lastig zijn.

Meer info is te vinden op www.dereuzen.beGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *