Antwerpen Proeft 2015

Antwerpen Proeft 2015

De 9de jaarlijkse editie van Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp heeft plaats van donderdag 14 mei (Hemelvaart) t.e.m. zondag 17 mei. Antwerpen Proeft is het meest gerenommeerde culinair festival van België. Nergens vind je op een en hetzelfde moment en op één locatie gerechten van zóveel bekende koppen en rijzende sterren voor een fractie van de gangbare prijs: 5 of 7,5 euro.

Met zowel outdoor als indoor stands, bars en publieksterrassen kan ons vierdaagse festival alle weersomstandigheden aan. Net als bij onze vorige editie strijken we aan en in de Waagnatie neer. Deze A-locatie met onbetaalbaar uitzicht op de Schelde ligt in de wijk het Eilandje, nu dé hotspot van het Antwerpse stadscentrum.

Meer dan 30 restaurants en culinaire speciaalzaken bieden op Antwerpen Proeft gerechten in degustatievorm aan. Ons aanbod is uitgesproken gevarieerd, en gaat van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch, van sterrenchefs tot jong talent, van barbecue tot ‘veggie’, van oesters tot desserts. Maar ook op het vlak van beleving zit je als bezoeker goed bij ons. Zo kun je gratis meedoen aan kookworkshops in de nieuwe AEG Cooking Club, een samenwerking met onze headline partner AEG.

Gisteren maakte de organisatie met trots de komst van restaurant The Jane Antwerp van sterrenchefs Sergio Herman en Nick Bril bekend.

‘Twee jaar geleden kon je op Antwerpen Proeft de avant-première van The Jane Antwerp meemaken. Niet alleen een hit, maar ook een supertoffe en unieke ervaring,’ vertellen Sergio Herman en Nick Bril. ‘Het restaurant in Berchem is inmiddels al redelijk ingeburgerd en loopt als een trein,’ vult het sterrenduo aan. ‘Nog niet iedereen heeft een tafel kunnen bemachtigen, maar door onze deelname aan Antwerpen Proeft krijgt iedereen de kans om iets van The Jane Antwerp te proeven.’

De organisatie bevestigt ook de deelname van:

– L’Épicerie du Cirque, samen met Comptoir. Voormalige voetbalbelofte (Royal Antwerp F.C.) Dennis Broeckx is de jongste sterrenchef van het Antwerpse Zuid. Zijn debuut op ons festival in 2014 was meteen raak. Dennis verdedigt mee de kleuren van Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen.
– Les Jours, samen met Le Verseau. Chef-kok Filip De Pauw deed ervaring op in sterrenrestaurants Hertog Jan, ’t Zilte en Danny Horseele. Recent opende dit talent zijn eigen Antwerpse restaurant Les Jours. Dat belooft.
– Umamido. Nieuw in Antwerpen (Dageraadplaats en Graaf van Egmontstraat) en nu al op het verlanglijstje van menige ‘foodie’. Specialiteiten van het huis zijn ‘gyoza’, Japanse ravioli, en ‘ramen’, noedelsoep uit het land van de rijzende zon.

Eerder gaf men deze 16 namen om van te watertanden prijs:

– Restaurant 12, Place du Marché
– Restaurant Ardent (Jong Keukengeweld)
– Restaurant B23 (Gouden Vork 2014)
– Restaurant Balls & Glory (tv-kok Wim Ballieu)
– Restaurant Ballywood
– Worstmakers Brandt & Levie
– Restaurants Cuichine / Bar Chine
– Patissier Konditori
– Restaurants LoveFish / Radis Noir
– Chocolatier Pierre Marcolini
– Patissier Toon De Klerck
– Restaurant Yam Thai (tv-gezicht Nathalie Meskens)
– Restaurant Zaowang
– Restaurant ’t Zilte (tweesterrenchef Viki Geunes)

Tickets in voorverkoop voor maar 5,5 euro inclusief (o.a.) gratis welkomstdrink en waardebon gratis huisaperitief

Antwerpen Proeft van 14 t.e.m. 17 mei, dat is gezellig eten en drinken bij restaurants, bistro’s, ‘food trucks’ en bars. Dat is lekkere wijnen en artisanale producten ontdekken. Dat is genieten van cocktails en het perfecte glaasje bier bij het juiste gerecht. Je proloog op de zomer.

Proef dus weer mee met vrienden en familie, en bestel online via www.antwerpenproeft.be/tickets je dagtickets in voorverkoop voor maar 5,5 euro. Aan de kassa is het dagtarief voor al dat lekkers 7,5 euro.

Met elk ticket:

– 1. Krijg je ook een gratis welkomstdrink bij aankomst op Antwerpen Proeft.
– 2. Krijg je ook een waardebon voor een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, geldig vanaf 18 mei.
– 3. Kun je ook een etentje voor 2 op restaurant winnen. Op donderdag 14 mei (Hemelvaart), vrijdag 15 mei en zaterdag 16 mei geven we 5 etentjes weg, op zondag 17 mei zelfs 10. Bij elk deelnemend restaurant kun je een etentje voor 2 winnen.
– 4. Kun je je ook inschrijven voor de kookworkshops in de AEG Cooking Club. Meedoen aan de AEG Cooking Club op ons festival en alle ingrediënten zijn gratis.
– 5. Kun je ook gratis naar het Kenwood Theater op Antwerpen Proeft, met ‘live on stage’ tal van demonstraties, ‘master classes’ en proeverijen. Later hoor je meer over de opnieuw wervelende programmatie in ons Kenwood Theater.

Meer dan ooit is er véél te proeven, zien en beleven op ons festival, en als je meerdere dagen naar Antwerpen Proeft komt, kies je het best voor een combiticket. Het tarief voor een combiticket in voorverkoop is 11 euro voor alle 4 dagen, omgerekend nog geen 3 euro per dag.

De voorverkoop van fysieke dagtickets bij onze deelnemende restaurants en culinaire speciaalzaken start op 16 maart.

Meer informatie over Antwerpen Proeft: www.antwerpenproeft.be en www.facebook.com/AntwerpenProeftGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *