Wasbar

Wasbar

Gewoon eten of drinken kun je al op zoveel plaatsen. Het gaat tegenwoordig vooral om de beleving. Vandaar dat je steeds meer bijzondere horecaconcepten voorbij ziet komen. Eén van die bijzondere concepten is de Wasbar. De eerste vestiging van Wasbar opende in oktober 2012 in Gent. Het succes van de eerste Wasbar zorgde ervoor dat nog geen jaar later er ook een vestiging van de Wasbar in Antwerpen geopend werd. De Wasbar is een bar die gevestigd is in een wasserette. Ja, je leest het goed: in een wasserette.

Tussen de wasmachines

Wie de Wasbar binnenstapt die zal ongetwijfeld opvallen dat er rijen met wasmachines opgesteld staan langs de muren. Hoewel het gros van de bezoekers vooral de Wasbar binnenstapt om iets te eten of te drinken, is de Wasbar bovenal ook nog een wasserette. Het concept is bedacht rondom het feit dat je tijdens een wasbeurt in een normale wasserette een tijd zit te wachten zonder dat er iets te beleven valt. Door het wachten te veraangenamen met een drankje, hapje en aangename muziek ontstaat er bijna vanzelfsprekend het concept dat er nu weggezet is. Je leest het goed: ” bijna vanzelfsprekend”. Want de manier waarop ze het idee tot uitwerking gebracht hebben in de Wasbar is zo doordacht en tot in perfectie uitgevoerd dat het bijna eenvoudig lijkt om zoiets te bedenken.

Het element ‘wassen’ zit in veel verschillende details verwerkt. Zo staan er spreuken op de viltjes, liggen de servetten onder een ouderwets strijkijzer en zijn de lampen gemaakt van kleerhangers.

wasbar2

Op de kaart

In de Wasbar kun je terecht voor ontbijt, lunch, hapjes tussendoor, koffie en drankjes. Het drankassortiment varieert van verse fruitsappen tot aan heerlijke cocktails. Populair is het Wasbar’s Weekendontbijt. Dit uitgebreide ontbijt wordt op zaterdag en zondag geserveerd. Je geniet dan van een heerlijk ontbijt met onder andere brood, ei, luxe beleg, versgeperst fruitsap en een glaasje prosecco. Vanwege de populariteit kun je voor het ontbijt op zaterdag of zondag het beste vooraf reserveren.

Praktische informatie

Wasbar Antwerpen is te vinden aan de Graaf van Egmontstraat 5 in Antwerpen. Ze zijn per e-mail te bereiken via antwerpen@wasbar.be of telefonisch via 0032 3 344 9104. Reserveren voor het Wasbar’s Weekendontbijt kan via de website van de Wasbar.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *